Rulada cu sunca, ciuperci si cascaval

Printeaza

Rulada cu sunca, ciuperci si cascaval din: faina, lapte, oua, sare, şuncă (preferabil de casă), ciuperci din conservă, ardei roşu, unt aromat, smântână, caşcaval.

Rulada_cu_sunca_ciuperci_si_cascaval

Ingrediente:

  • 3 linguri făină
  • 500 ml lapte rece
  • 6 ouă
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 200 g şuncă (preferabil de casă)
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 1 ardei roşu
  • 100 g unt aromat
  • 100 g smântână
  • 100 g caşcaval

Mod de preparare:

Pentru blat, diluezi făina cu laptele rece, turnat trep­tat şi fierbi la foc mic, până se îngroaşă, amestecând energic, ca să nu se prindă.

In compoziţia răcită, adaugi pe rând gălbenuşurile, apoi spuma tare de albuşuri, în preala­bil bătute cu sarea.

Intinzi uniform compoziţia, în tava de 30×40 cm, tapetată cu hârtie de copt şi o coci aproximativ 20 de minute, fără să deschizi cuptorul, până capătă o culoare aurie.

Răstorni blatul copt pe un şervet umezit uşor, îndepărtezi hârtia de copt şi rulezi strâns aluatul împreună cu şervetul.

Dai şunca prin maşina de tocat. Cureţi ardeiul, îl speli şi îl tai cubuleţe. Amesteci ardeiul, şunca şi ciupercile. Când aluatul s-a răcit, îl umpli cu amestec şi rulezi strâns.

Ambalezi rulada în folie şi o laşi în frigider până a doua zi. Tai rulada în felii groase de 2 cm, pe care le aşezi într-o tavă, pe hârtie de copt.

Pui pe fiecare felie câte o felioară de unt aromat, o linguriţă smântână şi caşcaval ras. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute, la foc mediu. Serveşti feliile calde.

Rulada cu sunca, ciuperci si cascaval

Rulada_cu_sunca_ciuperci_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.