Rulada cu sunca, ciuperci si cascaval
PrinteazaRulada cu sunca, ciuperci si cascaval din: faina, lapte, oua, sare, şuncă (preferabil de casă), ciuperci din conservă, ardei roşu, unt aromat, smântână, caşcaval.
Ingrediente:
- 3 linguri făină
- 500 ml lapte rece
- 6 ouă
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 200 g şuncă (preferabil de casă)
- 150 g ciuperci din conservă
- 1 ardei roşu
- 100 g unt aromat
- 100 g smântână
- 100 g caşcaval
Mod de preparare:
Pentru blat, diluezi făina cu laptele rece, turnat treptat şi fierbi la foc mic, până se îngroaşă, amestecând energic, ca să nu se prindă.
In compoziţia răcită, adaugi pe rând gălbenuşurile, apoi spuma tare de albuşuri, în prealabil bătute cu sarea.
Intinzi uniform compoziţia, în tava de 30×40 cm, tapetată cu hârtie de copt şi o coci aproximativ 20 de minute, fără să deschizi cuptorul, până capătă o culoare aurie.
Răstorni blatul copt pe un şervet umezit uşor, îndepărtezi hârtia de copt şi rulezi strâns aluatul împreună cu şervetul.
Dai şunca prin maşina de tocat. Cureţi ardeiul, îl speli şi îl tai cubuleţe. Amesteci ardeiul, şunca şi ciupercile. Când aluatul s-a răcit, îl umpli cu amestec şi rulezi strâns.
Ambalezi rulada în folie şi o laşi în frigider până a doua zi. Tai rulada în felii groase de 2 cm, pe care le aşezi într-o tavă, pe hârtie de copt.
Pui pe fiecare felie câte o felioară de unt aromat, o linguriţă smântână şi caşcaval ras. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute, la foc mediu. Serveşti feliile calde.
Rulada cu sunca, ciuperci si cascaval
Pofta buna!