Rulada cu telemea
PrinteazaRulada cu telemea din: faina, lapte, oua, sare, branza telemea, smantana, cascaval.
- 125 g făină
- 1/2 l lapte
- 4 ouă, sare
- 300 g brânză telemea
- 1 cutie smântână (400 g)
- 50 g caşcaval
Mod de preparare:
Pui la fiert laptele cu făina şi amesteci până se îngroaşă, lei apoi cratiţa de pe foc, o laşi timp de 2-3 minute deoparte, apoi adaugi în compoziţie, pe rând, 4 ouă şi sare, amestecând mereu.
Aşezi compoziţia în tava unsă şi tapetată.
Coci blatul la foc mare 15 minute, apoi la foc mic până capătă o culoare aurie. Laşi apoi în tava acoperită, la răcit. Când este rece, ungi blatul cu smântână şi peste, pui un strat de brânză telemea rasă (să fie foaia bine acoperită). Rulezi.
Deasupra, ungi rulada cu smântână si razi caşcaval.
Rulada cu telemea
Pofta buna!