Ruladă cu ton

Printeaza

Ruladă cu ton

Ingrediente:Ruladă cu ton

  • 1 pachet foi plăcintă
  • 300 g ton mărunţit (din conservă)
  • 1 ceapă
  • 1/2 lămâie
  • 2 gălbe­nuşuri
  • 2 linguri de susan
  • 2 linguri de lapte
  • 3 linguri de unt topit
  • 1 linguriţă muştar
  • 100 g caşcaval
  • 1 legătură pătrunjel
  • condimente

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti în untul topit 2-3 minute. Adaugi tonul, sucul de lămâie, 1 gălbe­nuş, caşcavalul ras, muştarul şi pătrunjelul tăiat fin. Condimentezi şi amesteci bine cu o lingură de lemn până obţii o pastă cremoasă.

Intinzi foile de plăcintă pe un suport de lemn pudrat cu făină, întinzi umplutura şi rulezi. Amesteci cel de-al doilea gălbenuş cu laptele, apoi ungi rulada şi presari cu susan. O înveleşti apoi în folie de staniol şi o ţii la frigider timp de 30 de minute.

Tai apoi rulada felii de un deget grosime, le aşezi într-o tavă lip tapetată cu hârtie pergament. O ţii la cuptor 8 minute la foc puternic, apoi o dai la foc mic şi o mai laşi 10 minute până când feliile devin aurii. Sunt bune şi calde, şi reci.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • rulada cu ton

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.