Ruladă cu ton
PrinteazaRuladă cu ton
- 1 pachet foi plăcintă
- 300 g ton mărunţit (din conservă)
- 1 ceapă
- 1/2 lămâie
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri de susan
- 2 linguri de lapte
- 3 linguri de unt topit
- 1 linguriţă muştar
- 100 g caşcaval
- 1 legătură pătrunjel
- condimente
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti în untul topit 2-3 minute. Adaugi tonul, sucul de lămâie, 1 gălbenuş, caşcavalul ras, muştarul şi pătrunjelul tăiat fin. Condimentezi şi amesteci bine cu o lingură de lemn până obţii o pastă cremoasă.
Intinzi foile de plăcintă pe un suport de lemn pudrat cu făină, întinzi umplutura şi rulezi. Amesteci cel de-al doilea gălbenuş cu laptele, apoi ungi rulada şi presari cu susan. O înveleşti apoi în folie de staniol şi o ţii la frigider timp de 30 de minute.
Tai apoi rulada felii de un deget grosime, le aşezi într-o tavă lip tapetată cu hârtie pergament. O ţii la cuptor 8 minute la foc puternic, apoi o dai la foc mic şi o mai laşi 10 minute până când feliile devin aurii. Sunt bune şi calde, şi reci.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- rulada cu ton