Rulada cu umplutura de kiwi si glazura alba
PrinteazaRulada cu umplutura de kiwi si glazura alba din: oua, zahar, faina, praf de copt, vanilie, kiwi, gelatina, oua, lamaie.
- 5 ouă
- 20 g zahăr
- 100 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- esenţă de vanilie
Pentru umplutură:
- 5 kiwi
- 100 g zahăr
- 1 foaie gelatină
Pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 2 albuşuri
- sucul şi coaja unei lămâi
- esenţă de vanilie
- felii de kiwi
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul, până devin cremoase. Adaugi esenţa de vanilie, făina şi praful de copt. Torni compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie şi coci 10 minute. Scoţi blatul şi îl laşi la răcit, apoi îl aşezi pe o folie de aluminiu. Rulezi foaia de blat, până pregăteşti şi umplutura de kiwi.
Pregăteşti umplutura aşa: Cele 5 bucăţi de kiwi le cureţi şi le mixezi, apoi le pui pe foc 15 minute cu zahărul şi amesteci compoziţia cu gelatina hidratată în apă rece.
Pregăteşti glazura aşa: Pui toate ingredientele într-o crăticioară la bain-marie, amestecând continuu cu un tel, timp de 3 minute. Apoi dai la o parte de pe foc şi amesteci până se răceşte. Foaia de blat o scoţi din folia de aluminiu, apoi o umpli cu amestecul de kiwi, o rulezi şi o aşezi pe un platou. Torni glazura, ornezi cu feliuţe de kiwi şi, când s-a închegat, dai rulada la rece 3-4 ore.
Rulada cu umplutura de kiwi si glazura alba
Pofta buna!