Rulada cu urzici si telemea

Printeaza

Rulada cu urzici si telemea din: urzici, faina, oua, telemea, ceapa verde, ulei, drojdie, sare, piper.

Ingrediente:Rulada_cu_urzici_si_telemea

  • 1 kg de urzici
  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 200 g telemea
  • 2-3 cepe sau 2 legaturi ceapa verde
  • 100 ml ulei
  • 1 cub (40-50 g) drojdie sarata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerni faina intr-un castron si o amesteci impreuna cu drojdia dizolvata in apa calduta, 1/2 lingurita de sare si 2 linguri de ulei. Framanti aluatul timp de 1/4 ora, ca pe aluatul pentru paine, dupa care il lasi sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Cureti urzicile, apoi le fierbi, le scurgi in strecuratoare si le storci prin presare. Cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in ulei, apoi adaugi urzicile si le mai calesti cateva minute impreuna.

Dupa ce s-a racit compozitia, adaugi ouale, telemeaua razuita, piper si sare dupa gust. Cand aluatul a crescut, il intinzi intr-un dreptunghi subtire de 4-5 mm, peste care pui umplutura cu urzici si o nivelezi.

Rulezi rulada intr-o tava de chec, tapetata cu faina. O coci la foc mediu, timp de 30-40 de minute. Imediat ce o scoti din cuptor, o ungi deasupra cu unt.

Rulada cu urzici si telemea

Rulada_cu_urzici_si_telemea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.