Rulada cu urzici si telemea
PrinteazaRulada cu urzici si telemea din: urzici, faina, oua, telemea, ceapa verde, ulei, drojdie, sare, piper.
- 1 kg de urzici
- 600 g faina
- 2 oua
- 200 g telemea
- 2-3 cepe sau 2 legaturi ceapa verde
- 100 ml ulei
- 1 cub (40-50 g) drojdie sarata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cerni faina intr-un castron si o amesteci impreuna cu drojdia dizolvata in apa calduta, 1/2 lingurita de sare si 2 linguri de ulei. Framanti aluatul timp de 1/4 ora, ca pe aluatul pentru paine, dupa care il lasi sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Cureti urzicile, apoi le fierbi, le scurgi in strecuratoare si le storci prin presare. Cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in ulei, apoi adaugi urzicile si le mai calesti cateva minute impreuna.
Dupa ce s-a racit compozitia, adaugi ouale, telemeaua razuita, piper si sare dupa gust. Cand aluatul a crescut, il intinzi intr-un dreptunghi subtire de 4-5 mm, peste care pui umplutura cu urzici si o nivelezi.
Rulezi rulada intr-o tava de chec, tapetata cu faina. O coci la foc mediu, timp de 30-40 de minute. Imediat ce o scoti din cuptor, o ungi deasupra cu unt.
Rulada cu urzici si telemea
Pofta buna!