Rulada cu varza si praz

Printeaza

Rulada cu varza si praz din: faina, oua, unt, bicarbonat de sodiu, otet, sare, varza, praz, kaizer, ardei, ulei, piper, boia, chimen.

Ingrediente:Rulada_cu_varza_si_praz

  • 450 g făină
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă oţet
  • sare

Pentru umplutură:

  • 1/2 varză albă
  • 1 tijă praz
  • 200 g kaizer
  • 1 ardei iute verde
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Pentru decor:

  • 1 praf sare grunjoasă
  • 1 linguriţă chimen
  • 1 gălbenuş

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, freci untul cu ouăle, apoi adaugi în ploaie făina amestecată cu sarea şi bicarbonatul de sodiu. Stingi cu puţin oţet şi frămânţi un aluat, pe care-l acoperi cu un prosop, şi-l dai deoparte 30 de minute.

Cureţi varza şi o dai prin râzătoare, apoi o căleşti împreună cu prazul tăiat rondele subţiri, în puţin ulei. Adaugi sare şi piper, puţină boia dulce şi laşi să se răcească.

Separat, perpeleşti 2 minute şi bucăţelele de kaizer, împreună cu ardeiul iute, feliat mărunt, iar la sfârşit, le amesteci cu varza. Intinzi aluatul în foaie nu foarte groasă, aşezi amestecul de varză şi kaizer şi rulezi strâns.

Pui rulada într-o formă de chec, o înţepi din loc în loc cu o furculiţă, o ungi cu gălbenuş şi presari sare grunjoasă şi seminţe de chimen. Laşi la cuptor 40 de minute.

Rulada cu varza si praz

Rulada_cu_varza_si_praz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.