Rulada cu verdeata proaspata
PrinteazaRulada cu verdeata proaspata din: ulei, faina, verdeata, ceapa, fulgi de ovaz.
- 200 ml apă
- 100 ml ulei
- 300 g făină
- sare
- 4 legături verdeaţă tocată
- ceapa verde
- 50 ml ulei
- 3 linguri fulgi de ovăz
Mod de preparare:
Se face o foaie de aluat din 200 ml apă, 100 ml ulei, 300 g făină şi sare; se lasă 15 minute la rece. Pentru umplutură, se frerb în apă cu sare 4 legături verdeaţă tocată (spanac, ştevie, lobodă), 1/2 legătură ceapă verde tocată, piper şi se lasă la răcit.
Se călesc apoi în 50 ml ulei, se adaugă 3 linguri fulgi de ovăz, se lasă să se răcească şi se pune 1/2 legătură mărar tocat fin. Se tapetează o tavă cu făină, se întinde o foaie subţire de aluat, peste care se pune umplutura şi se rulează.
Se dă la cuptorul încins, la foc mic şi se lasă până se aureşte rulada.
Pofta buna!