Rulada cu verdeturi
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu verdeturi din: piept de pui, sunca de praga, marar, patrunjel, oua, cascaval, ulei si sare.
- 2 piepţi de pui dezosaţi
- 100 g şuncă de Praga
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 ouă
- 50 g caşcaval
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Prepară o omletă cu caşcaval. Unge o tigaie cu ulei şi pune-o la încins. Intr-un castron, bate bine ouăle, rade caşcavalul şi toacă verdeaţă. Amestecă totul cu puţină sare şi pune în tigaie. E de preferat ca tigaia să nu fie prea mare, ci mai mult înaltă.
Când oul a început să se închege deasupra, încearcă să întorci şi pe partea cealaltă omleta (dacă nu poţi, las-o încă puţin la foc mic şi răstoarn-o pe o farfurie întinsă, după de ai desprins-o de tigaie cu ajutorul cuţitului).
Taie în două pieptul de pui, astfel încât să obţii o bucată cât mai mare. După ce ai sărat puţin carnea, aşază feliile de şuncă. Procedează la fel cu celălalt piept.
Peste feliile de şuncă, pune câte o bucată de omletă (după ce ai tăiat-o în două) şi rulează. Leagă fiecare rulou cu aţă şi aşază-le în tavă cu puţină apă şi un strop de ulei. Acoperă tava cu o folie şi dă la cuptor 30 de minute. Taie rulada doar după ce s-a răcit.
Ca rulada să prindă crustă, dar şi ca să capete un gust rafinat, adaugă în tava în care o dai la cuptor două frunze de dafin, un pahar cu vin alb şi apoi unge-o cu muştar.
Rulada cu verdeturi
Pofta buna!