Rulada cu visine si frisca
PrinteazaRulada cu visine si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, visine, frisca.
- 6 ouă
- 120 g zahăr
- 160 g făină
- 20 g cacao
- esenţă de vanilie
- sare
- 100 g vişine
- 250 ml frişcă lichidă
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul folosind telul. Când compoziţia a devenit albicioasă, se pune vanilia, se amestecă şi se pune făina amestecată cu cacaua şi cernută.
Se bat albuşurile spumă şi se adaugă în aluat. Se toarnă aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie şi se coace 20 de minute.
Frişca foarte rece se bate cu zahărul. Vişinele pentru umplut se taie ca să se aranjeze mai bine. Se desface aluatul răcit, se umple cu frişcă, se pun vişinele, se rulează din nou.
Pofta buna!