Rulada de curcan cu ou si bacon
PrinteazaRulada de curcan cu ou si bacon din: piept de curcan fără piele, sare, piper, mustar, pasta de ardei, bacon afumat, ceapa verde, oua, unt, vin alb, supa de pasare, faina, patrunjel.
Ingrediente:
- 600 g piept de curcan fără piele
- sare
- piper
- 1 lingură muştar
- 1 linguriţă pastă de ardei
- 4 felii de bacon afumat
- 2 cepe verzi
- 2 ouă fierte tari
- 3 linguri unt
- 100 ml vin alb
- 300 ml supă de pasăre
- 1-2 linguriţe făină
- 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se taie carnea felii şi se bat; se sărează, se piperează şi se ung pe o parte cu muştar amestecat cu pastă de ardei.
Se aşază deasupra feliile de slăninuţă.
Se curăţă ceapa, se taie în trei şi apoi fiecare bucată se taie în două, pe lung. Se taie felii.
Se decojesc ouăle, se taie sferturi şi se aşază pe feliile de carne alături de ceapă. Se rulează şi se fixează ruladele cu scobitori sau se leagă cu aţă.
Se unge o tigaie cu unt şi se aşază ruladele; se toarnă vin şi se coc cca 15 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Se toarnă apoi o parte din supă şi se fierbe la foc moale, fără capac, cca 45 min. timp în care carnea se stropeşte cu supă.
Se îndepărtează capacul şi se mai coc 10 min.
Se scot ruladele din cuptor, se îndepărtează scobitorile sau aţele şi se păstrează ruladele la cald.
Se fierbe sosul din tavă la foc moale, adăugând făină şi restul de unt, cca 10 min.
Ruladele se servesc cu garnitură de orez şi se presară pătrunjel. Se toarnă sosul.
Rulada de curcan cu ou si bacon
Pofta buna!