Cornulete cu untura si rahat – Reteta traditionala. Cornuletele cu untura si rahat sunt un desert traditional romanesc, apreciat pentru textura lor frageda si gustul unic. Acestea sunt nelipsite de la mesele festive, fiind o adevarata delicatesa care aduce aminte de copilarie si de bucatele bunicilor. Combinatia de untura care ofera o fragedete incomparabila si […]
Ruladă de curcan cu busuioc
PrinteazaRuladă de curcan cu busuioc din: piept de curcan, sunca, cartofi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 400 g piept de curcan fara piele
- 4 felii sunca
- 500 g cartofi mici fierti in coaja
- 12 rosii cherry
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 4 fire de busuioc
Mod de preparare:
taie carnea în 8 bucăţi. taie feliile de şuncă pe lung şi se înfăşoară în ele bucăţile de carne; se prăjesc pe ambele feţe în 2 linguri de ulei încins.
aşază într-o tavă, se sărează şi se piperează. Se adaugă cartofii alături de carne şi se toarnă restul de ulei; se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace cca 40 min. în cuptorul încins la 200 °C.
In timp ce stă la cuptor, se stropeşte periodic cu apă sau supă de pasăre. Cu cca 15 min. înainte de coacere, se aşază în tavă jumătăţi de roşii şi se coace în continuare fără capac.
presară fâşii de busuioc şi se serveşte.
Ruladă de curcan cu busuioc
Pofta buna!
Cocoș Prăjit cu Usturoi – Este o mâncare simplă, dar extrem de savuroasă, care poate fi gătită cu ușurință acasă, oferind un preparat ideal pentru mesele de familie sau pentru ocaziile speciale. Ingrediente 1 cocoș (aproximativ 2-3 kg), tăiat în bucăți 10-12 căței de usturoi, curățați și tocați mărunt 100 ml ulei de măsline […]