Rulada de curcan cu chorizo si branza
PrinteazaRulada de curcan cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano, jeleu de gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de rosii, orez, sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego.
- 2 fileuri din piept de curcan (1,3 kg in total)
- 12 felii de sunca Serrano
- jeleu de gutui, pentru servit
pentru umplutura:
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 75 g de chorizo pentru gatit, taiat in cuburi
- 1 lingura pasta de rosii
- 175 g orez pentru paella
- putin sherry sec
- 1 varf de sofran
- 600 ml supa de pui
- 1 ardei rosu copt, din borcan, taiat in felii
- 100 g de branza manchego, feliata
Mod de preparare:
Incepe cu umplutura. încinge uleiul într-o tigaie mică şi căleşte la foc mic ceapa timp de aproximativ 5-8 minute, până se înmoaie.
Adaugă usturoiul şi cârnatul tip chorizo şi găteşte-le câteva minute, până când cel din urmă începe să lase ulei.
Adaugă pasta de roşii şi orezul şi amestecă totul bine pentru ca boabele de orez să fie uniform acoperite.
Pune şi sherry-ul şi fierbe-l până se evaporă. Adaugă şofranul în supă, apoi toarn-o peste orez şi fierbe totul 20-25 de minute, până când orezul este făcut şi tot lichidul a fost absorbit.
Adaugă piperul, gustă şi asezonează în plus, dacă e nevoie, apoi întinde orezul pe o farfurie, pentru a se răci puţin până când pregăteşti curcanul.
Taie pe mijloc fiecare fileu de curcan, având grijă să nu tai până la capăt.
Deschide-l ca pe o carte şi aşază-l între 2 foi duble de folie alimentară.
Folosind un sucitor, aplatizează carnea până ajunge la o grosime de lcm. Repetă paşii cu cel de-al doilea fileu.
Pentru a asambla, întinde un strat mare, dublu, de folie alimentară pe suprafaţa de lucru.
Aranjează feliile de şuncă Serrano astfel încât să se suprapună parţial – rezultatul trebuie să fie un dreptunghi ceva mai mare decât o revistă deschisă.
Aşază deasupra carnea aplatizată, tăind-o pe margini astfel încât să se suprapună perfect cu şunca Serrano.
Asezonează curcanul şi pune orezul răcit în centrul său, apoi feliile de Manchego, deasupra.
Rulează carnea pentru a sigila umplutura, ajutându-te de folie pentru a obţine o ruladă strânsă. Ţine-o la rece măcar 30 de minute sau până la 2 zile.
Când eşti gata să serveşti rulada, încinge cuptorul la 200°C. Dezambalează curcanul şi aşază-l, cu partea unde marginile se întâlnesc în jos, într-o tavă de copt.
Dă-l la cuptor între 45 de minute şi 1 oră, până când se încălzeşte bine. Lasă-l să se . odihnească sub folie de aluminiu timp de 10 minute înainte de a-l servi sub formă de felii.
Rulada de curcan cu chorizo si branza
Pofta buna!