Rulada de curcan cu garnitura de cartofi

Printeaza

Rulada de curcan cu garnitura de cartofi din: piept de curcan, ceapa, oua, sare, piper, ulei de masline, cartofi, morcovi, boia, usturoi, pulpa de rosii, cimbru, patrunjel.

 

Ingrediente:Rulada_de_curcan_cu_garnitura_de_cartofi

  • 1 kg piept de curcan
  • 2 cepe mari
  • 2 oua
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • 2 linguri ulei de masline

pentru garnitura:

  • 6 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • boia dulce si iute
  • 2-3 catei de usturoi
  • 500 g pulpa de rosii
  • cimbru uscat
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de curcan bucăţi şi se toacă. Se amestecă cu ceapa călită în prealabil, se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se frământă cu 2 ouă crude.

Se unge o tavă de cozonac cu ulei sau cu unt şi se aranjează compoziţia de carne.

Se stropeşte cu puţină apă şi se introduce în cuptorul încălzit în prealabil.

Separat, se curăţă cartofii şi morcovii şi se călesc în puţin ulei.

Se stropesc cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

Spre sfârşit, se adaugă pulpa de roşii, usturoiul pisat şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru.

Se scoate rulada din cuptor, se aşază pe un platou şi se serveşte cu garnitura de cartofi ornată cu cimbru şi frunze de pătrunjel.

Rulada de curcan cu garnitura de cartofi

Rulada_de_curcan_cu_garnitura_de_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.