Rulada de curcan cu ienibahar
PrinteazaRulada de curcan cu ienibahar din: piept de pui, telina, zeama de lamaie, sunca, ardei, mascarpone, crema de branza, muguri de pin, supa, unt, ienibahar, sare, piper.
- 1,5 kg piept de curcan
- 300 g ţelinâ
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- 250 g şuncă afumată
- 100 g ardei gras roşu
- 100 g mascarpone
- 50 g cremă de brânză
- 100 g muguri de pin
- 200 ml supă clară de pui/legume
- 4 linguri cu unt
- 1 vârf de cuţit de ienibahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 180° C. Spală, curăţă şi feliază subţire ţelina, stropeşte-o cu zeama de lămâie.
Feliază şunca, taie cubuleţe ardeiul curăţat de sâmburi şi cotor, amestecă mascarpone, crema de brânză, mugurii de pin traşi intr-o tigaie (fără ulei).
Asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Intinde carnea şi bate-o uşor. Presară sare, piper şi ienibaharul, aşazâ deasupra feliile de ţelină una lângă alta, şunca, ardeii cubuleţe şi amestecul de mascarpone.
Rulează carnea şi leag-o cu aţă de bucatărie, apoi rumeneşte-o în untul înfierbântat.
Pune rulada într-o cratiţă mai adânca, toarnă deasupra untul în care s-a rumenit şi supa şi dâ-o la cuptor pentru 75-90 de minute.
Scoate rulada de curcan pe un platou, feliaz-o potrivit şi serveşte-o cu garnitura de legume.
Rulada de curcan cu ienibahar
Pofta buna!