Rulada de curcan cu porumb
PrinteazaRulada de curcan cu porumb din: piept de curcan, carne tocata de porc, porumb, ou, usturoi, carne de porc, piper macinat, piper boabe, chili, busuioc, cimbru, chimen, foi de dafin, ulei, sos de soia, vin alb, apa.
- 1 kg file de piept de curcan
- 300 g carne tocata de porc
- 340 g porumb din conserva
- 1 ou
- 2 capatani de usturoi
- 1 plic condimente pentru carnea de porc
- piper macinat
- 2 linguri piper boabe
- 1/2 lingurita chili
- cate 1 lingurita busuioc, cimbru si chimen
- 6 foi de dafin
- 100 ml ulei
- 4 linguri sos de soia
- 150 ml vin alb
- 400 ml apa
Mod de preparare:
Impărţi pieptul în două bucăţi pe care le ambalezi în folie şi le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele, până obţii foi groase de aproximativ 1 cm. Ungi carnea cu ulei şi o presari cu sare şi piper după gust.
Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Amesteci carnea tocată cu oul, 1/2 căpăţână de usturoi zdrobită, porumbul, sare şi piper după gust.
Repartizezi umplutură pe cele două foi şi rulezi, apoi legi ruladele cu aţă.
Amesteci uleiul, usturoiul rămas, condimentele pentru carnea de porc, chili, cimbrul şi sare după gust.
Pe 2 folii de aluminiu, pui boabele de piper, foile de dafin şi chimenul.
Treci ruladele prin uleiul condimentat şi le aşezi pe folii, pe patul de condimente. înveleşti ruladele în folie şi le pui în frigider.
După 1 1/2 ore, pui ruladele într-o tigaie cu 200 ml apă, la foc mediu, câte 1/4 oră pe fiecare parte.
Scoţi ruladele din folia de aluminiu şi le aşezi în tava de Jena împreună cu sucul rezultat de la prepararea în folie, sosul de soia, vinul şi 200 ml apă.
Le rumeneşti uniform în cuptor, la foc mediu, după care le scoţi aţele.
Pofta buna!