Rulada de curcan cu prune uscate
PrinteazaRulada de curcan cu prune uscate din: prune uscate, vin rosu, ardei iute, piept de curcan, bacon, ceapa, unt, supa de pui, sare si piper.
Ingrediente:
- 100 g prune uscate
- 50 ml vin rosu dulce
- 1 ardei iute
- 800 g piept de curcan
- 8 felii de bacon
- 1 ceapa
- 40 g unt
- 100 ml supa de pui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli prunele cu apă caldă, le scop sâmburii, dacă au, şi le laşi să se scurgă. Le pui într-un castron cu ardeiul iute tocat şi le laşi acoperite cel puţin o oră.
Speli pieptul de curcan, îl usuci cu prosoape absorbante, îl tai pe lung, după care îl baţi cu ciocanul de şniţele şi-l condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Aşezi feliile de bacon pe masă, pui carnea peste ele, iar pe o margine lungă a cărnii aşezi prunele uscate. Rulezi carnea cât mai strâns şi o legi cu sfoară alimentară. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în unt până se înmoaie. Adaugi vinul, supa de pui şi torni totul într-un vas termorezistent.
Aşezi rulada, acoperi cu staniol şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 45 de minute. Inlături staniolul şi laşi friptura să se rumenească.
Scoţi sfoara, o aşezi pe un platou şi o serveşti tăiată felii, alături de o garnitură de legume fierte şi trase în unt.
Rulada de curcan cu prune uscate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rulada de curcan
Foarte buna rulada de curcan