Ruladă de curcan umplută cu brânză
PrinteazaO reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru, ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si amidon.
Ingrediente:
- 1 lingură oţet
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- boia dulce
- 1 kg piept de curcan (fasonat pentru ruladă)
- 1 legătură pătrunjel
- 4 fire cimbru
- 1 ceapă
- 4 linguri pesmet
- 200 g brânză de vaci
- 1 gălbenuş
- 350 ml supă
- 150 g smântână
- 3 linguri muştar
- 2 linguriţe amidon
Mod de preparare:
Se amestecă oţetul cu 2 linguri de ulei, piper şi boia. Se pregăteşte carnea se unge cu această marinată. Se pregătesc verdeţurile şi ceapa şi se toacă toate; se amestecă împreună cu pesmet, brânză de vaci, gălbenuşuri, sare şi piper.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge carnea cu amestecul de brânză şi se rulează; se strânge. Se prăjeşte carnea în restul de ulei încins, se toarnă supa şi se coace la cuptor cca 1 oră.
Se scoate friptura din cuptor şi se acoperă cu folie de aluminiu; se lasă să se odihnească cca 10 min. Se amestecă în sos smântână şi muştarul şi se adaugă amidonul dizolvat în apă; se lasă să dea într-un clocot, se sărează şi se piperează. Se serveşte rulada cu legume asortate şi cartofi la cuptor.
Ruladă de curcan umplută cu brânză
Pofta buna!