Rulada de curcan cu verdeturi
PrinteazaO reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda, patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper.
- 1 kg piept de curcan
- 1 legatura leurda
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura frunze de busuioc verde
- 1 legatura frunze de ceapa verde
- 1 legatura frunze de usturoi verde
- 1 legatura marar verde
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri telemea rasa
- 100 g muguri de pin
- 50 g cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în felii, puneţi-le pe rând în folie şi bateţi-lecu ciocanul de şniţele pentru a le frăgezi. Condimentati-le cu sare şi piper şi puneţi-le suprapuse, la rece. Pentru umplutură, spălaţi verdeţurile şi tocati-le mărunt, căliţi-le 5 minute în ulei, amestecând încontinuu pentru a nu se prinde de vas.
Adăugaţi jumătate din mugurii de pin pisaţi, telemeaua şi parmezanul, omogenizaţi amestecul şi luaţi vasul de pe foc. Puneţi pe foile de came câte 1 – 2 linguri din acest amestec, rulaţi-le şi prindeţi-le cu scobitori.
Puneţi rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi ţineţi-le la cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc uniform.
Scoateţi-le din cuptor şi serviţi-le ornate cu muguri de pin, caşcaval si frunze de busuioc.
Rulada de curcan cu verdeturi
Pofta buna!