Rulada de bezea cu capsuni

Printeaza

Rulada de bezea cu capsuni din: oua, zahar, amidon, otet, frisca, crema de vanilie, zmeura, capsuni.

Ingrediente:Rulada de bezea cu capsuni

Pentru rulada:

  • 4 albuşuri mari de ou
  • 250 g zahăr + extra pentru presărat
  • 1 linguriţă de amidon
  • 1 linguriţă de oţet de vin alb

Pentru umplutura:

  • 300 ml frişcă
  • 4 linguri cu cremă de vanilie
  • 150 g zmeură
  • 225 g căpşune feliate

 

Mod de preparare:

Preîncalzeşte cuptorul la 190°C.

Tapetează o tavă de 34×9 cm cu hârtie de copt. Bate albuşurile până se întăresc. Adaugă zahărul treptat şi mixează foarte bine. Separat amestecă oţetul şi amidoul, apoi încorporează-le în albuş.

Intinde compoziţia uniform în tavă şi coace timp de 10 minute, până când aceasta creşte şi se colorează, apo redu temperatura cuptorului la 160°C şi mai coace 5 minute, până când blatul începe să crape.

Scoate blatul cu hârtia de copt din tavă, pune-l invers pe un prosop acoperit cu hârtie pergament pe care ai presărat puţin zahăr. Scoate hârtia în care s-a copt şi şi lasă-l să se răcească 1 oră.

Bate frişca până se întăreşte şi întinde-o peste blat. Intinde deasupra crema de vanilie şi presară fructele. Rulează totul folosindu-te de prosop.

Pune ruloul pe un platou şi lasă-l 1 oră.  Serveşte-l tăiat în felii decorate cu fructe de pădure.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.