Rulada de bezea cu capsuni
PrinteazaRulada de bezea cu capsuni din: oua, zahar, amidon, otet, frisca, crema de vanilie, zmeura, capsuni.
Pentru rulada:
- 4 albuşuri mari de ou
- 250 g zahăr + extra pentru presărat
- 1 linguriţă de amidon
- 1 linguriţă de oţet de vin alb
Pentru umplutura:
- 300 ml frişcă
- 4 linguri cu cremă de vanilie
- 150 g zmeură
- 225 g căpşune feliate
Mod de preparare:
Preîncalzeşte cuptorul la 190°C.
Tapetează o tavă de 34×9 cm cu hârtie de copt. Bate albuşurile până se întăresc. Adaugă zahărul treptat şi mixează foarte bine. Separat amestecă oţetul şi amidoul, apoi încorporează-le în albuş.
Intinde compoziţia uniform în tavă şi coace timp de 10 minute, până când aceasta creşte şi se colorează, apo redu temperatura cuptorului la 160°C şi mai coace 5 minute, până când blatul începe să crape.
Scoate blatul cu hârtia de copt din tavă, pune-l invers pe un prosop acoperit cu hârtie pergament pe care ai presărat puţin zahăr. Scoate hârtia în care s-a copt şi şi lasă-l să se răcească 1 oră.
Bate frişca până se întăreşte şi întinde-o peste blat. Intinde deasupra crema de vanilie şi presară fructele. Rulează totul folosindu-te de prosop.
Pune ruloul pe un platou şi lasă-l 1 oră. Serveşte-l tăiat în felii decorate cu fructe de pădure.
Pofta buna!