Rulada de bezea cu fructe si scortisoara
PrinteazaRulada de bezea cu fructe si scortisoara din: fructe roşii, scorţişoară, unt, ouă, esenţă de vanilie, zahăr, suc de lamaie, amidon, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 250 g fructe roşii
- 1 baton scorţişoară
- 40 g unt
- 3 ouă
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 80 g zahăr
- sucul de la 1/2 lămâie
Pentru blat:
- 5 albuşuri
- 1 lingură amidon
- 170 g zahăr pudră plus 2 linguri
Mod de preparare:
Pentru umplutură, se pun la fiert fructele cu scorţişoara şi vanilia pentru 10 Se bat ouăle cu untul topit, zahărul si sucul de lămâie.
Se toarnă amestecul peste fructele fierte şi se pune din nou pe foc pentru 10 minute. Se lasă să se răcească. Pentru blat, albuşurile se bat spumă cu amidonul si cele 170 g zahăr.
Se pune spuma obţinută în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se întinde cu o spatulă pentru a obţine un dreptunghi de 20×30 cm. Se coace 20 de minute.
Intre timp, se pregăteşte o altă bucată de hârtie de copt pe care se scoate aluatul copt, se presară cu cele două linguri de zahăr pudră şi se aşază blatul copt cu hârtia din tavă în sus.
Se scoate imediat hârtia care a stat în tavă, se întinde crema de fructe si se rulează cu ajutorul hârtiei. Se lasă 2 ore la rece şi se desface apoi dirf hârtie.
Rulada de bezea cu fructe si scortisoara
Pofta buna!
imi face cu ochiul rulada asta!