Rulada de bezea si caramel sarat
PrinteazaRulada de bezea si caramel sarat din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de vin alb, nuci, scortisoara, zahar pudra, mere acrisoare, frisca lichida, coniac, unt nesarat, sirop de artar, zahar, frisca lichida si sare grunjoasa.
- 4 albusuri
- 180 g zahar tos
- 1 1/2 linguri amidon
- 1 lingurita otet de vin alb
- 50 g nuci, tocate marunt
- 1 lingurita scortisoara
- 4 linguri zahar pudra
- 175 g suc de mere acrisoare
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri coniac
pentru sos:
- 75 g unt nesarat
- 100 ml sirop de artar
- 50 g zahar
- 4 linguri frisca lichida
- 1/2 lingurita sare grunjoasa, dupa gust
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180 C Tapetează cu hârtie de copt tava de 20×30 cm. Cu ajutorul mixerului electric bate albuşurile spumă şi adaugă treptat zahărul. Spuma trebuie să fie tare şi lucioasă. Adaugă amidonul şi oţetul şi combină. Asazâ spuma în tavă şi nivelează suprafaţa.
Combină nucile cu scorţişoara şi presară uniform. Dă la cuptor 15 min şi apoi lasă să se răcorească 15 min. Răstoarnă foaia pe o coală de hârtie presărată cu 2 linguri zahăr pudră.
Îndepărtează hârtia de copt şi stropeşte cu sucul de mere. Bate frişca spumă şi adaugă alcoolul şi restul de zahăr pudră. Unge foaia şi apoi rulează. Dă la rece 20 min, în timp ce prepari sosul caramel.
Intr-un vas pe foc mic pune la fiert untul, siropul de arţar şi zahărul, amestecând până când se dizolvă. Fierbe la foc mic 5 min.
Adaugă frişca lichidă şi fierbe în clocot 1 min, apoi adaugă 1 linguriţă de sare, încorporează şi lasă să se răcorească. Gustă şi adaugă restul de sare dacă e nevoie. Lasă deoparte să se răcească şi să se îngroaşe şi seveşte rulada stropită cu sos.
Rulada de bezea si caramel sarat
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta 😛