Ruladă de biscuiţi cu rodii
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu: biscuiti, cacao, unt, zahar pudra, lapte, rom, rodie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon.
Ingrediente:
- un kilogram de biscuiţi
- 100 g cacao
- 250 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 250 ml lapte dulce
- o lingură cu rom
- o rodie
- 100 g migdale
- o lingură cu menta tocată
- 200 g rahat
- sos vanilie
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Biscuiţii se sfărâmă cu un sucitor sau cu un robot de bucătărie până rezultă o pudră fină.
Rodia se spală, se curăţă seminţele şi se pun peste biscuiţi. Migdalele se feliază şi se pun peste rodii împreună cu menta tocată.
Laptele dulce se pune la fiert cu untul, zahărul pudră şi rahatul tăiat mărunt ca să se topească mai repede. Când totul a devenit ca un sirop mai gros se ia de pe foc, se adaugă cacaua şi romul, se amestecă şi se toarnă peste ingredientele din bol.
Se amestecă totul cu o lingura de lemn până se încorporează ingredientele şi rezută o compoziţie omogenă.
Când s-a mai răcit, se ia dir compoziţie cu o lingură, se formează rulouri mai mari şi se aşază pe o tavă tapetată cu folie alimentară. Se lasă să se răcească complet, se învelesc in folie şi se introduc la rece pentru minimum o oră.
Pofta buna!