Rulada de biscuiti cu smochine
PrinteazaRulada de biscuiti cu smochine din: biscuiti populari, margarina, miere, apa, smochine, curmale, gem, nuca, apa, anason, esenta de rom.
- 500 g biscuiţi populari
- 50 g margarină
- 4 linguri miere
- 200 ml apă
- 300 g smochine uscate
- 100 g curmale fără sâmburi
- 4 linguri gem sau dulceaţă
- 6 linguri nucă măcinată
- 200 ml apă
- 2 steluţe de anason
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Macini biscuiţii în blender sau îi ambalezi într-o pungă groasă şi îi mărunţeşti cu sucitorul îndepărtezi codiţele smochinelor şi le tai în patru. Pui într-o cratiţă 200 ml apă, anasonul, smochinele şi curmalele şi le laşi să fiarbă 1-2 minute, la foc mediu.
Laşi să se răcească, după care scoţi steluţele de anason şi pasezi în blender fructele hidratate. Amesteci pasta obţinută cu gemul, nucile măcinate şi esenţa de rom.
Fierbi cele 200 ml apă cu mierea, apoi adaugi margarina. Laşi siropul să se răcească, apoi îl torni peste biscuiţi şi frămânţi până obţii o compoziţie ce poate fi întinsă.
Impărţi compoziţia în 2 părţi. Intinzi jumătate din compoziţie pe hârtie de copt, în strat de 6-7 mm şi o ungi cu un strat uniform de cremă de smochine. Rulezi cât mai strâns, cu ajutorul hârtiei de copt, ambalezi rulada în hârtie şi o păstrezi în frigider. Procedezi la fel cu restul de compoziţie.
O consumi după 3-4 ore.
Pofta buna!