Rulada de branza ca la Runcu Salvei
PrinteazaRulada de branza ca la Runcu Salvei din: faina, unt, zahar, lapte, oua, sare, branza sarata.
- 300 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 1 vârf de cuţit de sare
Pentru umplutură:
- 600 g brânză sărată
- 3 ouă
Mod de preparare:
Amesteci făina cernută, 30 g unt, oul bătut cu sare şi laptele. Frămânţi bine, adăugând restul de unt moale, după care baţi aluatul cu sucitorul şi îl laşi să se odihnească timp de 15 minute, acoperit cu un vas cald.întizi o foaie de aluat groasă de 5-6 mm şi pui brânza mixată cu 3 ouă.
Rulezi, ungi cu ou bătut, aşezi ruloul în tavă, îl ungi cu ou bătut şi îl coci 30 de minute, la foc mediu. Il consumi cald sau rece.
Pofta buna!