Rulada de caprioara cu aspic cu garnitura de salata ruseasca
PrinteazaRulada de caprioara cu aspic cu garnitura de salata ruseasca
- 1,400 kg pulpă de căprioară
- 1 felie franzelă
- 2 ouă
- sare
- piper
- 15 feli de piept afumat
- 2 cartofi
- 2 mere
- 1 morcov
- 1 castravete
- 2 roşii
- 50 g fileuri afumate de porc
- 1 ceapă
- 1 /4 l vin
- 250 g ulei
- 1/2 linguriţă muştar
- 1 fir ceapă verde
- 1 litru aspic
- 1/2 lămaie
Mod de preparare:
Se prepară ruladele şi în loc de unt se pune ulei. Se face salată rusească din legumele fierte, mai sus menţionate, în afară de merele şi roşiile care rămîn crude.
Se amestecă cu maioneza (din gălbenuş, ulei, sare, piper, muştar, zeamă de lămaie, fileurile de porc şi ceapa tăiată mărunt).
Se aşază salata pe platou, peste salată se pun ruladele reci napate în sosul lor şi se dă la rece.
Cînd s-au răcit bine se napează în aspic. Se decorează cu crutoane de aspic şi foi de salată.
Ruladele se pot decora cu flori (din albuş de ou fiert tare) înainte de a se da cu aspic.
Pofta buna!
Eh, ce-as manca si eu o rulada de caprioara…