Rulada de carne cu branza
PrinteazaO reteta de rulada de carne de vita tocata cu branza telemea, paine, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, sare, piper si ulei.
- 1 kg carne vită tocată
- 200 g brânză telemea
- 1 felie pâine
- 2 cepe
- 2 căţei usturoi
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 2 linguriţe chimen
- 50 ml ulei
pentru garnitură:
- 2 ardei roşii
- 1 căţel usturoi
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Inmoi pâinea în apă. Cureţi şi toci mărunt ceapa şi usturoiul. Amesteci carnea tocată cu oul, pătrunjelul tocat şi pâinea bine stoarsă. Condimentezi după gust.
Formezi o chiftea lungă şi plată, pe care pui bucăţi de brânză tăiate egal, pe care le acoperi cu marginile chiftelei, astfel încât să fie plasate pe mijloc. Rulada trebuie să fie alungită, ca o pâine, pe care o pui într-o tavă unsă cu ulei. Dai la cuptor până se rumeneşte.
Pregăteşti garnitura aşa: Speli ardeii, apoi îi tai în bucăţi potrivite. Cureţi usturoiul şi îl tai mărunt. La o jumătate de oră după ce rulada a fost băgată în cuptor, pui ardeiul şi usturoiul.
Poti servi rulada alături de un sos de iaurt alcătuit din: 500 g iaurt, sucul şi coaja de la 1/2 lămâie, câteva frunze de mentă.
Poftă bună!