Rulada de carne cu conopida poloneza
PrinteazaRulada de carne cu conopida poloneza
- 500 g carne de vacă sau viţel
- 2 felii de franzelă
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- 100 g unt
- 500 g conopidă
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Treci carnea de două ori prin maşina de tocat, împreună cu feliile de franzelă înmuiate în apă şi stoarse, adaugi oul şi amesteci bine, modelând apoi sub formă de ruladă într-o tăviţă.
Ungi deasupra cu puţin albuş şi pui rulada la copt cu ulei şi puţină apă caldă. Laşi la cuptor până se rumeneşte puţin.
Conopida o desfaci în bucheţele, o fierbi în apă cu puţină sare, o scurgi şi o aşezi pe un platou. încălzeşti untul, adaugi pesmetul rumenit într-o tigaie uscată şi-l torni peste conopidă. Serveşti caldă, împreună cu rulada de carne.
Pofta buna!