Rulada de carne cu sorici
PrinteazaRulada de carne cu sorici din: carne, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, dafin, sorici.
- 1/2 kg pulpă de porc
- 1 bucata sorici
- 1/2 kg carne tocată de viţel sau vită
- 2 cepe
- 1 lingură ulei
- 4-5 căţei de usturoi
- cimbru
- sare
- 2 linguri sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- 1 linguriţă piper boabe
- 2 foi de dafin
- 1 ou
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi las-o să se înăbuşe în puţin ulei. După ce s-a răcit, amestecă ceapa cu oul bătut, carnea tocată, usturoiul zdrobit, sare, piper şi cimbru după gust.
Pârleşte şoriciul, curăţă-l cu lama cuţitului şi freacă-1 pe ambele părţi cu sare grunjoasă. Intinde-l pe masa de lucru şi pune deasupra, în strat uniform, carne tocată. Rulează cât mai strâns şi leagă rulada cu aţă.
Pentru siguranţă, poţi înveli ruloul într-un tifon. Fierbe ruloul la foc redus 1 1/2 ore, în apă cu foi de dafin şi boabe de piper.
Lasă rulada să se răcească în apa în care a fiert, apoi îndepărtează aţele şi taie felii. Serveşte ca antreu.
Pofta buna!