Ruladă de carne cu sos
PrinteazaRuladă de carne cu sos
Ingrediente:
- un kilogram muşchi de porc
- 300 g muşchi de porc afumat
- doi cartofi
- un morcov
- o ceapă
- 500 g mere
- 150 g unt
- 300 ml vin alb demisec
- sare, piper
- cimbru
- 300 g caşcaval
Preparare:
Muşchiul de porc se crestează în aşa fel încât să rezulte o foaie groasă de un centimetru.
Se condimentează, se aşază pe o margine muşchiul de porc afumat tăiat în felii subţiri, se rulează şi se leagă cu o aţă de bucătărie.
Se condimentează, se aşază într-o tavă cu puţin unt tăiat în bucăţele, vinul alb şi două căni de apă. Se introduce în cuptor şi se coace timp de 45-60 de minute la foc mediu.
Morcovul şi cartofii se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe, respectiv în felii. Se topeşte jumătate din cantitatea de unt, se pun ceapa tăiată în cuburi, morcovul şi cartofii. Se condimentează şi se prăjesc până când devin aurii.
Merele se curăţă de coajă şi seminţe, se taie în felii, se prăjesc în restul de unt şi se amestecă bine cu cimbru. Se servesc alături de rulada de porc şi legumele prăjite.
Ruladă de carne cu sos
Pofta buna!
O rulada foarte gustoasa. Eu mai fac rulada cu carne de pui.