Rulada de carne de porc cu sos de ierburi
PrinteazaRulada de carne cu sos de ierburi din: pulpa de porc, rozmarin verde, salvie, cimbru, patrunjel verde, usturoi, ulei, apa, sare, piper.
- 1,500 kg pulpa de porc sau muschi
- 3 fire de rozmarin verde
- 3 frunze salvie
- 3 tije cimbru
- 1 legatura patrunjel verde
- 3 catei de usturoi
- 150 ml ulei
- 400 ml apa
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Speli toată verdeata si o toci marunt, dupa care o pui intr-un castron. Cureti carnea, o speli si o usuci cu un prosop de bucatarie. O tai fara sa o separi in bucati si o netezesti putin cu ciocanul de snitele.
Presari jumatate din verdeata si rulezi carnea, apoi o legi bine de jur-imprejur, cu o ata alimentara. Pui carnea intr-o tava, o ungi cu ulei, adaugi cateii de usturoi tocati marunt si presari verdeata ramasa.
Sarezi si piperezi dupa gust, torni apa si acoperi tava cu folie de aluminiu, apoi o introduci in cuptorul incalzit in prealabil, pentru 40 de minute. Iei apoi folia si mai dai tava la cuptor pentru 30 de minute, ca sa se rumeneasca rulada. Servesti friptura calda, taiata felii, cu o garnitura la alegere.
Rulada de carne de porc cu sos de ierburi
Pofta buna!