Rulada de carne de porc
PrinteazaRulada de carne de porc
- carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra)
- doua cani de apa
- sare
- mirodenii – piper macinat, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin
Se face un amestec din mirodenii, 2 cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. Burta se cresteaza un pic se sareaza si se asaza intr-o oala, se toarna amestecul de mirodenii peste carne si se lasa la macerat 3-4 zile la rece.
Dupa ce s-a macerat carnea si a prins gust de mirodenii se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara. Peste zeama care a ramas cu mirodenii se asaza rulada de carne si se mai adauga apa.
Se fierbe si se lasa la racit in oala. Se scoate si se da prin boiaua de ardei dulce. Se taie felii si se serverste cu mustar.Se serveste rece, cu mustar, usturoi sau ceapa.
Pofta buna!