Rulada de carne tocata cu verdeata
PrinteazaRulada de carne tocata cu verdeata din: carne, ceapa, oua, paine, verdeata, ulei, faina, piper, sare, pesmet.
- 1 kg carne (1/2 vită, 1/2 porc – cu grăsime)
- 3 cepe
- 2 ouă
- 1-2 felii pâine
- 1 legătură verdeaţă (preferabil pătrunjel)
- 1 lingură ulei (sau untură)
- 1/2 lingură făină
- piper măcinat
- sare
- pesmet
Mod de preparare:
Carnea (amestecul de vită şi porc) se dă prin maşina de tocat. Dacă nu are grăsime suficientă, se adaugă 100 g slănină. Odată cu carnea, prin maşina de tocat se dă şi pâinea muiată în prealabil (de preferat, în lapte dulce). Tocătura se amestecă cu ouăle bătute, ceapa tocată şi prăjită puţin (cât să-şi schimbe culoarea), verdeaţa tocată, piperul şi sarea (după gust).
Consistenta amestecului trebuie să fie mai vârtoasă (tare). Din amestec se realizează 1-2 suluri nu prea groase (după lungimea şi lăfimea tăvii), care se dau prin făină (sau pesmet), şi se pun la cuptor într-o tavă bine unsă (30-40 de minute).
Pofta buna!