Ruladă de carne tocată şi spanac
PrinteazaRuladă de carne tocată şi spanac din: carne tocata de vita, carnati proaspeti, oua, oregano, piper, paine, lapte, sare, spanac, parmezan si vin.
- 500 g carne tocata de vita
- 500 g carnati proaspeti
- 2 oua
- o lingurita oregano
- o lingurita piper
- 3 felii paine de o zi
- 100 ml lapte
- sare
pentru umplutura:
- 500 g spanac congelat
- 3 cartofi
- o lingurita parmezan sau cascaval
- un praf sare
pentru copt:
- 200 ml vin sau apa
Mod de preparare:
Compoziţia din cârnaţi se scoate din membrană si se amestecă într-un vas cu carnea tocată. Se înmoaie pâinea în lapte, se presează şi se adaugă în carne. Se amestecă, apoi se trece încă o dată prin maşina de tocat sau se mă-runţeşte la mixer până ce se obţine o pastă fină de carne.
Se adaugă ouăle, oregano, sare şi piper. Se dă la rece până se prepară umplutura.
Se fierb cartofii tăiaţi cubuleţe şi spanacul se dă într-un clocot. Nu se aruncă apele. Cartofii se pasează ca pentru piure şi se amestecă cu spa¬nacul bine scurs şi mărunţit, dacă este cazul. Se adaugă si parmezanul sau caşcavalul.
O foaie suficient de mare de hârtie de copt se unge cu un pic de ulei şi se întinde un strat de carne care se nivelează. Se pune pe mijloc amestecul de spanac şi se rulează în foaia de copt.
Se transferă rulada într-o tavă de copt, se pune vinul sau apa şi se coace pentru o oră. Se lasă apoi aproximativ 15 minute sa se racoreasca si apoi se taie.
Ruladă de carne tocată şi spanac
Pofta buna!