Rulada de carne tocata
PrinteazaRulada de carne tocata din: carne tocata ameste, slanina cu sorici, paine, ceapa, usturoi, oregano, ou, ciuperci, miere, vin, sare, piper.
- 500 g carne tocată amestec
- o bucată subţire slănină cu şorici
- 2 felii pâine cu miez
- o ceapă
- 2 căţei usturoi
- o linguriţă oregano
- un ou
- 200 g ciuperci din conservă
- 2 linguri miere
- 500 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se mărunţesc miezul de pâine, ceapa şi usturoiul. Se amestecă apoi cu carnea, oul bătut, oregano, sare şi piper.
Peste bucata de slănină cu şoriciul pe exterior se pune amestecul de carne şi, apoi, pe mijloc, se aşază ciupercile trecute sub un jet de apă rece şi bine scurse.
Se rulează, se leagă, se unge cu miere şi se aşază rulada în tava de cuptor cu vinul. Se lasă o oră la cuptor.
Pofta buna!