Rulada de cartofi cu carne si sos de rosii
Printeaza
O reteta de rulada de cartofi, carne de vita, sos de rosii, faina, unt, ou, sare si patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 100 g carne de vită slabă
- 100 g făină
- 50 g unt
- 1 ou
- 10 g sare
- 3 linguri sos de roşii
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Pdi carnea la fiert şi apoi o treci prin maşina de tocat. Amesteci tocătura cu unt şi verdeaţă. Speli cartofii şi îi fierbi în coajă după care îi cureţi şi îi treci prin maşina de tocat sau îi dai pe râzătoare. Amesteci piureul obţinut cu făina, oul şi puţină sare.
Frămânţi bine şi întinzi o foaie pe care aşezi tocătura. Rulezi şi pui rulada într-un tifon ud. Pui apă la fiert şi când dă în clocot aşezi rulada la fiert. Fiartă, îi înlături tifonul şi o tai felii. O aduci la masă cu sosul de roşii.
Pofta buna!