Rulada de casa cu kiwi
PrinteazaRulada de casa cu kiwi din: faina, sare, iaurt, ulei, zahar, praf de copt, vanilie, kiwi.
Pentru aluat:
- 125 g făină
- un praf sare
- 85 g zahăr pudră
- 80 ml iaurt de soia
- 60 ml ulei
- 1/4 linguriţă praf de copt
- 1/4 linguriţă bicarbonat
- o linguriţă esenţă de vanilie
Pentru umplutură:
- 6 fructe de kiwi
- 1/2 plic gelatină
- 5 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Iaurtul cu zahărul se mixează, se adaugă praful de copt şi bicarbonatul, se amestecă şi se lasă 5 minute. Apoi, se adaugă uleiul şi vanilia, se amestecă bine. Se pun făina, sarea şi se amestecă bine.
Se toarnă în tava de copt tapetată cu hârtie, se coace 25 de minute, se scoate pe un şervet umezit, se rulează şi se lasă să se răcească aşa.
Intre timp, fructele de kiwi se curăţă de coajă şi se mixează. Se trec prin sită ca să se elimine seminţele negre, apoi se amestecă cu zahărul pudră şi gelatina preparată conform indicaţiilor de pe pachet.
Se desface aluatul, se umple cu crema de kiwi, se rulează şi se lasă apoi de pe o zi pe alta ia frigider.
Pofta buna!