Rulada de cascaval si spanac
PrinteazaRulada de cascaval si spanac din: cascaval, spanac, telemea, ceapa, usturoi, ardei dulce, patrunjel, gem de caise, lamaie, ardei iute, unt, apa, sare, piper.
- 16 felii caşcaval
- 500 g spanac congelat
- 300 g brânză telemea
- o legătură ceapă verde
- doi căţei de ustiuroi
- o lingură fulgi de ardei dulce
- o legătură de pătrunjel
- două linguri cu igem de caise
- o lămâie
- un ardei iute
- 50 g unt
- 300 ml apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ardeiul iute se pune la fiert cu apa şi gemul de caise, sare şi piper după gust. Se lasă să dea în clocot, se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Spanacul se decongelează, se scurge şi se pune la călit în untul încins.
Se adaugă ceapa verde şi usturoiul tocat, fulgii de ardei dulce şi se călesc zece minute cu puţină apă. Când a scăzut apa se ia de pe foc, se adaugă pătrunjelul tocat, brânza telemea sfărâmată sau dată prin râzătoare, se amestecă şi se lasă să se răcească.
Feliile de caşcaval se aşază sub formă de foaie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc iîn cuptorul încins şi se lasă 5-10 minute, cât să se topească puţin şi să se lipească una de alta. Se scoate tava, se lasă să se răcească puţin foaia de caşcaval, se unge cu umplutură, se rulează şi se lasă să se răcească complet.
După 20 de minute se taie felii potrivit de groase şi se servesc imediat cu sosul de gem şi ardei iute.
Rulada de cascaval si spanac
Pofta buna!