Rulada de ciocolata cu lamaie si coniac

Printeaza

Rulada de ciocolata cu lamaie si coniac din: oua, suc de lămâie, zahăr pudră, cacao, făină, praf de copt, unt moale, ciocolată amăruie, frişcă, coniac.

Ingrediente:Rulada_de_ciocolata_cu_lamaie_si_coniac

  • 5 ouă
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură cacao
  • 4 linguri făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • zahăr pudră

Pentru crema 1:

  • 120 g unt moale
  • 40 g zahăr pudră
  • 20 g cacao

Pentru crema 2:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 4 linguri frişcă
  • 1 lingură coniac
  • 150 g unt moale
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Se bate albuşul cu suc de lămâie şi se adaugă câte o lin- i gură de zahăr, înglobând trep­tat cu mixerul până ce se obţine o spumă groasă.

In fi­nal se încorporează gălbenu­şurile, praful de cacao şi făi­na amestecată cu praf de copt, bătând continuu. Alua­tul se repartizează în strat uniform pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C.

Se scoate blatul din cuptor şi se răstoarnă pe un prosop textil pudrat cu zahăr. Se des­prinde hârtia de copt de pe fund şi blatul se rulează în prosop. Se lasă să se răcească.

Se prepară prima cremă: se bate untul cu zahăr şi se înglo­bează praful de cacao, cernut printr-o sită. Se bate crema şi se lasă la frigider 30 min. Se derulează blatul şi se taie din el o fâşie de 12 cm lăţime.

Restul de blat se unge cu 2/3 din cantitatea de cre­mă şi se rulează. Fâşia de aluat pusă deoparte se unge cu res­tul de cremă şi se face din ea o ruladă subţire; se taie bucăţi care vor servi drept „ramuri”. Se dau la frigider.

Se prepară a doua cremă: se topeşte ciocolata la bain- marie cu frişcă lichidă; se în­globează coniacul şi se lasă să se răcească. Se bate untul cu zahăr şi se încorporează treptat compoziţia de cioco­lată; se îmbracă rulada în această cremă şi se asam­blează trunchiul de copac.

Rulada de ciocolata cu lamaie si coniac

Rulada_de_ciocolata_cu_lamaie_si_coniac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.