Rulada de ciocolata cu lamaie si coniac
PrinteazaRulada de ciocolata cu lamaie si coniac din: oua, suc de lămâie, zahăr pudră, cacao, făină, praf de copt, unt moale, ciocolată amăruie, frişcă, coniac.
- 5 ouă
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 5 linguri zahăr pudră
- 1 lingură cacao
- 4 linguri făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- zahăr pudră
Pentru crema 1:
- 120 g unt moale
- 40 g zahăr pudră
- 20 g cacao
Pentru crema 2:
- 100 g ciocolată amăruie
- 4 linguri frişcă
- 1 lingură coniac
- 150 g unt moale
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Se bate albuşul cu suc de lămâie şi se adaugă câte o lin- i gură de zahăr, înglobând treptat cu mixerul până ce se obţine o spumă groasă.
In final se încorporează gălbenuşurile, praful de cacao şi făina amestecată cu praf de copt, bătând continuu. Aluatul se repartizează în strat uniform pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C.
Se scoate blatul din cuptor şi se răstoarnă pe un prosop textil pudrat cu zahăr. Se desprinde hârtia de copt de pe fund şi blatul se rulează în prosop. Se lasă să se răcească.
Se prepară prima cremă: se bate untul cu zahăr şi se înglobează praful de cacao, cernut printr-o sită. Se bate crema şi se lasă la frigider 30 min. Se derulează blatul şi se taie din el o fâşie de 12 cm lăţime.
Restul de blat se unge cu 2/3 din cantitatea de cremă şi se rulează. Fâşia de aluat pusă deoparte se unge cu restul de cremă şi se face din ea o ruladă subţire; se taie bucăţi care vor servi drept „ramuri”. Se dau la frigider.
Se prepară a doua cremă: se topeşte ciocolata la bain- marie cu frişcă lichidă; se înglobează coniacul şi se lasă să se răcească. Se bate untul cu zahăr şi se încorporează treptat compoziţia de ciocolată; se îmbracă rulada în această cremă şi se asamblează trunchiul de copac.
Rulada de ciocolata cu lamaie si coniac
Pofta buna!