Rulada de ciocolata cu miere si rom
PrinteazaRulada de ciocolata cu miere si rom din: oua, zahar pudra,faina, cacao, frisca lichida, ciocolata neagra, unat, miere, rom, unt, ciocolata, zahar si lapte.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 ouă
- 90 g zahăr pudră
- 90 g făină
- 15 g cacao
Pentru crema de interior:
- 250 ml frişcă lichidă
- 250 g ciocolată neagră
- 30 g unt
Pentru sirop:
- 4 linguri miere
- 50 ml rom
Pentru crema de decor:
- 150 g unt
- 150 g ciocolată
- 150 g zahăr
- 50 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă ouăle cu zahărul la bain-marie şi, după ce s-a format o cremă, se scoate si se continuă mixarea până se răceşte. Se pun făina cernută, cacaua la fel, se amestecă si se întinde aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie.
Se nivelează şi se coace 15 minute. Se scoate pe o bucată de hârtie de copt, se înlătură hârtia pe care s-a copt în tavă si se lasă să se răcească.
Pentru cremă, se fierbe frişca lichidă si se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă până la obţinerea unei creme omogene în care se pune untul tăiat cubulete.
Se amestecă si se lasă la răcit. Se întinde crema pe blat, se rulează şi se înveleşte în folie alimentară care se strânge bine la capete. Se lasă la frigider 3 ore.
Intre timp, mierea şi romul se încălzesc si toate ingredientele pentru crema de decor se amestecă la bain-marie. Se lasă apoi să se răcorească.
Rulada se scoate de la frigider, se stropeşte cu sirop, se pune pe platoul de servit şi se toarnă crema de decor. Se lasă să se închege bine şi apoi se dă la rece până la servire.
Rulada de ciocolata cu miere si rom
Pofta buna!