Ruladă de ciocolată

Printeaza

Ruladă de ciocolată

Ruladă de ciocolată

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 250 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 4 linguri de cacao
  • 300 g ciocolată neagră
  • două pliculeţe de zahăr vanilinat
  • două linguri de esenţă de rom
  • unt pentru tavă
  • dovleac pentru plăcintă
  • portocale

Preparare:

Untul se pune la topit împreună cu zahărul pudră, două linguri de cacao şi 100 g ciocolată. Se omogenizează, se lasă la răcit şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se adaugă esenţa de rom, apoi se mixează până când devine o cremă spumoasă. Gălbenuşurile se pun într-un vas împreună cu zahărul tos şi se mixează până când îşi dublează volumul.

Albuşurile se mixează separat cu sarea şi se pun peste gălbenuşuri. Se adaugă zahărul vanilat şi făina amestecată cu două linguri de cacao.

Se mixează, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se introduce în cuptor. Se coace 8-10 minute la foc mediu, se scoate din tavă, se îndepărtează hârtia şi se rulează cu ajutorul unui şervet.

Se unge cu crema de ciocolată, se rulează, se toarnă deasupra ciocolată topită şi se lasă să se întărească.

Ruladă de ciocolată

Ruladă de ciocolată.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gustoasa rulada de ciocolata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.