Ruladă de ciocolată
PrinteazaRuladă de ciocolată
Ingrediente:
- 8 ouă
- 8 linguri de zahăr
- 8 linguri de făină
- 250 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 4 linguri de cacao
- 300 g ciocolată neagră
- două pliculeţe de zahăr vanilinat
- două linguri de esenţă de rom
- unt pentru tavă
- dovleac pentru plăcintă
- portocale
Preparare:
Untul se pune la topit împreună cu zahărul pudră, două linguri de cacao şi 100 g ciocolată. Se omogenizează, se lasă la răcit şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se adaugă esenţa de rom, apoi se mixează până când devine o cremă spumoasă. Gălbenuşurile se pun într-un vas împreună cu zahărul tos şi se mixează până când îşi dublează volumul.
Albuşurile se mixează separat cu sarea şi se pun peste gălbenuşuri. Se adaugă zahărul vanilat şi făina amestecată cu două linguri de cacao.
Se mixează, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se introduce în cuptor. Se coace 8-10 minute la foc mediu, se scoate din tavă, se îndepărtează hârtia şi se rulează cu ajutorul unui şervet.
Se unge cu crema de ciocolată, se rulează, se toarnă deasupra ciocolată topită şi se lasă să se întărească.
Ruladă de ciocolată
Pofta buna!
Gustoasa rulada de ciocolata.