Rulada de ciolan afumat
PrinteazaRulada de ciolan afumat din: ciolan, ceapa, usturoi, dafin, sare, piper.
- 1 ciolan afumat
- 1 ceapă
- 6+3 căţei usturoi
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Se spală ciolanul, se pune în oală, se toarnă peste el apă atât cât să îl acopere bine, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul curăţate, foile de dafin, boabele de piper şi puţină sare.
Se fierbe la foc moderat 1,5-2 ore sau până când carnea se desprinde de pe os. Se scoate din vas, se lasă puţin la răcit, după care se desface ciolanul cu grijă şi se scoate osul.
Usturoiul rămas se pisează, se amestecă cu sare şi 2-3 linguri de zeamă de fiert. Se întind 2-3 rânduri de folie de bucătărie şi se pune ciolanul cu partea şoricului pe folie.
Se aranjează în mod egal carnea peste şoric, se unge cu crema de usturoi, se presară piper, apoi se rulează strâns, se înfăşoară în folie şi se strânge la capete.
Se păstrează la rece pentru o noapte.
Rulada de ciolan afumat
Pofta buna!