Rulada de ciuperci cu marar
PrinteazaRulada de ciuperci cu marar din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, otet, marar, smantana, faina, sare.
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 400 g ciuperci
- 1 ardei
- 1 legătură de mărar
- 1 linguriţă smântână
- 500 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat
- 5 linguri ulei
- 1 lingură oţet
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă praf de cuişoare
- 1 pahar de ceai
Mod de preparare:
Se călesc 1 ceapă şi 4 căţei de usturoi, tocate. Se adaugă 400 g ciuperci feliate si 1 ardei capia tăiat cubuleţe şi 1 legătură de mărar, tocat marunt. Se lasă sâ se răcească şi se adaugă 1 linguriţă smântână, 1 ou şi puţină sare.
Se prepară un aluat din 500 g făină, 1 linguriţă bicarbonat, 5 linguri ulei, 1 lingură oţet şi 1 praf de sare; se adaugă 1 linguriţă praf de cuişoare şi 1 pahar de ceai concentrat de mentă.
Se frământă o cocă fermă şi se întinde o foaie de 1/2 grosime. Se acoperă cu umplutură şi se formează ruladă. Se dă la cuptor.
Pofta buna!