Rulada de ciuperci cu smantana
PrinteazaRulada de ciuperci cu smantana din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, otet, marar, smantana.
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 400 g ciuperci
- 1 ardei
- 1 legătură de mărar
- 1 linguriţă smântână
- 1 ou
- sare
- 500 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat
- 5 linguri ulei
- 1 lingură oţet
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă praf de cuişoare
Mod de preparare:
Se călesc 1 ceapă şi 4 căţei de usturoi. Se adaugă 400 g ciuperci feliate si 1 ardei capia tăiat cubuleţe şi 1 legătură de mărar.
Se adaugă 1 linguriţă smântână, 1 ou şi puţină sare. Se prepară un aluat din 500 g făină, 1 linguriţă bicarbonat, 5 linguri ulei, 1 lingură oţet şi 1 praf de sare; se adaugă 1 linguriţă praf de cuişoare.
Se frământă o cocă fermă şi se întinde o foaie de 1/2 grosime. Se acoperă cu umplutură şi se formează o ruladă. Se dă la cuptor.
Pofta buna!