Ruladă de ciuperci şi caşcaval
PrinteazaRuladă de ciuperci şi caşcaval
- 50 ml ulei
- 3 linguri făină
- 1 cutie ciuperci
- 300 g caşcaval
- 5 ouă
- sare
- 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator
- 1/2 l lapte
- 200 g smântână
- pătrunjel frunze
Mod de preparare:
Rumeneşti făina într-o cratiţă în uleiul încins, apoi stingi cu lapte. Fierbi sosul până se îngroaşă, adaugi sare după gust, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească.
Adaugi apoi 2-3 linguri de caşcaval ras şi gălbenuşurile pe rând.
Baţi spumă albuşurile, le amesteci cu comppziţia de mai sus, torni aluatul într-o tavă de aragaz.
Când foaia e coaptă, o răstorni pe o planşetă, o acoperi cu un şervet umed, o întorci şi o rulezi, apoi o laşi să se răcorească.
In acest timp razi caşcavalul, tai ciupercile mărunt, tai şi gogoşarul şi toci pătrunjelul.
După ce s-a răcit foaia, o ungi cu smântână, presari caşcavalul, pui ciupercile, gogoşarul şi pătrunjelul tocat şi o dai la rece. O tai felii după 1-2 ore.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- rulada cu ciuperci si cascaval