Rulada de cozonac

Printeaza

Rulada de cozonac

Ingrediente:Rulada de cozonac

  • 300 g făină
  • 20 g drojdie
  • 2 ouă
  • 1/2 ceaşcă lapte
  • 1 lingură unt proaspăt
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri zahăr vanilat
  • 1 lingură rom
  • 1/2 linguriţă sare

 

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron mare şi se face loc la mijloc.

Separat se freacă drojdia cu două linguriţe de zahăr şi puţin lapte, până se face ca o cremă.

Se toarnă plămădeala în castronul cu făină, se adaugă ouăle, laptele, o lingură de unt proaspăt şi una de ulei, două linguri de zahăr vanilat, o lingură de rom şi sare.

Se frământă până ce aluatul face băşici şi se desprinde de pe mână. Aluatul trebuie să fie potrivit de moale.

Se lasă la cald să crească. Pe masa de aluat presărată cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară, deasupra se întinde marmeladă, se rulează şi se unge cu ou. Se coace la foc potrivit.

Marmelada poate fi înlocuită cu nucă  sau cu mac .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.