Rulada de creier
PrinteazaRulada de creier
- 150 g unt
- 120 g făina
- 400 ml lapte
- 100 g caşcaval ras
- 10 g sare
- 1 legătură pătrunjel
- 200 g smârtână
- 6 ouă
- 1 creier
- 50 g caşcaval
- 100 sau 200 ml sos alb
Mod de preparare:
Faci un sos din unt, făină şi lapte. îl amesteci cu caşcavalul ras, sarea, pătrunjelul tocat, smântână şi ouăle întregi. După ce s-a răcit, îl întinzi pe o tavă bine unsă şi presărată cu făină şi îl coci la foc iute până se dezlipeşte uşor de tavă.
Se scoate în cârpa presărată cu făină. Foaia o umpli cu creierii preparaţi, o rulezi şi o pui iarăşi în tavă şi o ţii 10 minute la cuptor. O serveşti cu unt topit, caşcaval ras ori cu sos alb. Sosul alb îl subţezi cu smântână şi îl acreşti cu zeamă de lămâie.
Pofta buna!