Rulada de curcan cu ardei

Printeaza

Rulada de curcan cu ardei din: piept de curcan, ciuperci, morcov, ardei, stafide, merisoare, cascaval, vin, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Rulada de curcan cu ardei

  • 500 g file de piept de curcan
  • 250 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei capia roşu
  • 1/2 ardei capia verde
  • 2 linguri stafide
  • 3 linguri merişoare uscate
  • 150 g caşcaval
  • 1 ou
  • 200 ml vin alb
  • 1 linguriţă praf de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • unt

 

Mod de preparare:

Pieptul se desface într-o foaie dreptunghiulară. Se bate uşor cu ciocanul de şniţele, se sărează, se piperează şi se dă la rece.

Intr-o tigaie cu 25 g unt şi 2-3 linguri ulei se călesc cubuleţe de morcov şi ciuperci, se adaugă sare şi piper, 100 ml vin şi se lasă pe foc până scad. Se adaugă cubuleţe de ardei, praf de usturoi şi se mai lasă pe foc 3 minute.

Se lasă apoi să se răcească, se adaugă ou bătut, stafide, merişoare şi caşcavalul ras. Se repartizează peste carne, se rulează, se leagă, se condimentează, se aşază într-o tavă cu ulei de măsline şi restul de vin, iar deasupra se pun bucăţele de unt.

Se acoperă cu aluminiu şi se dă la cuptor 25 minute. Se scoate apoi folia, se stropeşte rulada cu sos şi se lasă să se rumenească. Se scoate pe un platou, se acoperă cu folie şi se lasă 15 minute înainte de servire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.