Ruladă de curcan cu ciuperci si legume
PrinteazaRuladă de curcan cu ciuperci si legume din: samburi de pin, busuioc, rosii uscate, crema de branza de vaci, sare, piper, piept de curcan, ulei de masline, praz, ceapa, usturoi, cimbru, ciuperci champignon, gem de caise si rosii cherry.
- 60 g sâmburi de pin
- 4 fire busuioc
- 250 g roșii uscate în ulei
- 400 g cremă de brânză de vaci
- sare
- piper
- 1,2 kg piept de curcan
- 4 linguri ulei de măsline
- fir praz
- 150 g ceapă
- 2căței de usturoi
- 5 fire cimbru
- 150 g ciuperci Champignon
- 1 lingură gem de caise
- 200 g roșii cherry
Mod de preparare:
Se prăjesc sâmburii de pin într-o tigaie, fără grăsime. Se toacă busuiocul. Se lasă să se scurgă roșiile de ulei și se taie fâșii. Se amestecă toate cu brânza de vaci, sare și piper. Se încinge cuptorul la 175 ºC. Se sărează și se piperează carnea. Se așază deasupra compoziția de brânză și se rulează; se fixează cu ață. Se prăjește de jur împrejur în ulei. Se coace la cuptor 30 min.
Se taie prazul rondele și se opărește în apă cu sare 2-3 min. Se scurge. Se taie ceapa felii, iar usturoiul se toacă. Usturoiul și ceapa se călesc în ulei. Se adaugă felii de ciuperci și se călesc; se adaugă în final cimbrul. Se așază alături de carne și se mai coace 10–15 min.
Friptura se unge cu gem, se adaugă roșiile cherry, prazul și 2 linguri ulei. Se mai coace 15 min. Se scoate din cuptor și se îndepărtează ața. Carnea se înfășoară în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească câteva minute. Legumele se condimentează cu sare, piper și cimbru tocat. Carnea se despachetează și se taie felii. Se servește cu legume.
Ruladă de curcan cu ciuperci si legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu piept de curcan
- retete cu ciuperci champignon
- retete din piept de curcan
- ciuperci champignon retete