Rulada de curcan cu fistic si legume
PrinteazaRulada de curcan cu fistic si legume din: piept de curcan, vin alb dulce, morcovi, ardei gras, fistic, unt, ulei de masline, supa de pui, boia dulce, zahar, ierburi provensale, sare, piper.
- 800 g piept de curcan
- 500 ml vin alb dulce
- 3 morcovi potriviti
- 1/2 ardei gras rosu
- 150 g fistic
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 200 ml supa strecurata de pui
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1 lingurita rasa de zahar
- 1/2 lingurita ierburi provensale
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Amesteci boiauă de ardei dulce cu zahărul, puţină sare şi piper. Freci bucata de carne cu acest mix, aşezi apoi carnea într-un castron, o acoperi cu fo-lie alimentară şi o laşi la frigider peste noapte. A doua zi acoperi . carnea cu vin alb şi o laşi din nou la frigider, 3-4 ore.
Scoti carnea din vin, o usuci cu prosoape absorbante şi o tai felii de circa 1 cm grosime. Baţi uşor feliile de carne cu ciocanul de şniţele, având grijă să nu le subţiezi prea tare să se rupă.
Aşezi feliile de carne una lângă alta pentru a forma o suprafaţă continuă, dreptunghiulară. Ungi toată suprafaţa cu unt moale, aşezi în mijloc morcovii (tăiaţi bastonaşe), la oarecare distanţă unul de altul, adaugi şuviţe de ardei gras, boabe de fistic, presari ierburi provensale (sau rozmarin şi maghiran), sare şi piper, după gust.
Rulezi cât mai strâns bucata de carne cu umplutura în interior. Pentru siguranţă, o legi cu ată alimentară şi aşezi rulada într-o formă termorezistentă. Adaugi în tavă 2 linguri de ulei de măsline, supă strecurată de pui şi sosul de vin în care s-a marinat carnea, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci forma în cuptorul bine încins, pentru circa 50 de minute, la foc potrivit.
In ultimile 15 minute, scoţi folia de alumi-niu şi laşi rulada să se rumenească frumos deasupra. Serveşti rulada tăiată felii, potrivit de groase, după ce se răceşte.
Rulada de curcan cu fistic si legume
Pofta buna!