Rulada de curcan cu jambon si nuca
PrinteazaRulada de curcan cu jambon si nuca din: piept de curcan, jambon, miz de nuca, oua, paine, lapte, nucsoara, ulei.
- 700 g piept de curcan
- 250 g jambon tocat
- 50 g mieji de nuca
- 4 felii jambon
- 2 oua
- 2 felii paine
- 100 ml lapte
- nucsoara
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Inmoi pâinea în lapte. Tai carnea în aşa fel încât să obţii o bucată cât mai întinsă pe care o presari cu sare şi piper. Amesteci jambonul tocat cu pâinea înmuiată şi bine stoarsă, sa-rea, piperul, nucşoara, miezul de nucă şi ouăle.
Acoperi bucata de carne cu o folie de plastic şi o baţi cu ciocanul de şniţele.. Aşezi cele patru felii de jambon, apoi pui amestecul tocat, nivelezi, rulezi, legi cu sfoară de bucătărie şi frigi rulada într-o tigaie pe toate părţile.
Incingi cuptorul, aşezi rulada într-o tavă şi torni uleiul în care s-a fript şi puţină apă fierbinte. Laşi la cuptor până se rumeneş-te, având grijă să o stropeşti din când în când cu sosul format în tavă. Serveşti caldă, cu garnitură de cartofi sau de orez.
Rulada de curcan cu jambon si nuca
Pofta buna!